Van Gaal heeft pijn: 'Maar het brein werkt nog steeds'

Reacties

Louis van Gaal heeft door zijn fietsongeluk niet aan strijdlust verloren. De Oranje-bondscoach ziet geen beren op de weg voor zijn werk tegen Noorwegen.

Van Gaal heeft pijn: 'Maar het brein werkt nog steeds'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Van Gaal was zondag tijdens de fietstocht van de training naar het spelershotel ten val gekomen. De bondscoach kwam daarbij ongelukkig terecht op een heup, waardoor hij niet in staat was te lopen.

'Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog steeds. Ik heb veel pijn, daarom zat ik net als bij de training in een buggy', deed Van Gaal zijn verhaal. 'Ik kan alles doen. Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld. Het ziet er niet uit, maar volgens mij is coaching verbaal. Ik heb alles gedaan wat ik normaal gesproken ook gedaan zou hebben.'

'Het was zeker schrikken', aldus aanvoerder Virgil van Dijk. 'We zijn blij dat hij ons kan leiden. Voor de voorbereiding betekent het vrij weinig. Vanmorgen heeft hij een belangrijke meeting gegeven met Danny Blind. Hij leidt ons nog steeds. Het is jammer en ongelukkig. Maar het is fysiek en niet mentaal. Van Gaal is er nog steeds op gebrand het WK te halen.'

Door het ongeluk was Van Gaal niet in staat om een dag later de training te leiden zoals hij gewend was. De bondscoach gaf zijn aanwijzingen uit een golfkarretje, met assistent Henk Fraser achter het stuur. Ook de persconferentie werd daardoor anders. Omdat Van Gaal niet kon aanschuiven, deed hij het woord via een videoverbinding uit het spelershotel.

Overigens is het niet de eerste keer dat Van Gaal zijn werk als trainer moet doen vanuit een golfkarretje. Ook in zijn periode bij AZ was hij in 2007 daartoe gedwongen nadat hij een kuitbeen en een enkel had gebroken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.