Van Gaal haalt Scherpen bij selectie als vervanger van Krul

Reacties

Tim Krul heeft het trainingskamp van Oranje verlaten, zo maakt de KNVB bekend. De doelman liep zondag tijdens de training een blessure op. Louis van Gaal heeft Kjell Scherpen bij de groep gehaald als vervanger. Hij komt over van Jong Oranje.

Van Gaal haalt Scherpen bij selectie als vervanger van Krul
© Pro Shots

Scherpen stond vrijdag nog negentig minuten onder de lat in de wedstrijd tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van Moldavië (0-3 zege), maar maakt nu dus de overstap naar het 'grote' Oranje. Hij traint maandag al mee met de selectie van Van Gaal.

Het keepersgilde van Oranje bestaat nu uit Jasper Cillessen, Mark Flekken en Scherpen. De keuze voor de doelman van Brighton & Hove Albion is opmerkelijk, daar Van Gaal in een eerder stadium aangaf Brian Brobbey niet te willen selecteren vanwege diens belang voor Jong Oranje.

Oranje speelt deze interlandperiode nog twee wedstrijden tegen Wales (woensdag en volgende week dinsdag) en tussendoor ook tegen Polen (zaterdag), allemaal in het kader van de Nations League. Jong Oranje speelt in de EK-kwalificatiereeks dinsdag tegen Gibraltar en zaterdag tegen Wales. Bondscoach Erwin van de Looi heeft Jasper Schendelaar en Hugo Wentges nog over als doelmannen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.