Van Driouech tot Bozeník: deze spelers vertrokken níét deze winter

Reacties

In de meeste Europese competities is de transferdeadline inmiddels verstreken. Heel wat spelers zijn van werkgever gewisseld, maar er zijn ook genoeg spelers die hun transfer níét zagen doorgaan. Een overzicht van de spelers die deze winter niet vertrokken.

Van Driouech tot Bozeník: deze spelers vertrokken níét deze winter
© Pro Shots

Uiteraard is de lijst van spelers die niet gingen gigantisch, maar in sommige gevallen is dat extra zuur. Wat te denken van Couhaib Driouech. De buitenspeler van Excelsior kreeg afgelopen week ineens te horen dat PSV interesse in hem had, om later ook Feyenoord zich in de transferstrijd te zien mengen. De partijen kwamen er uiteindelijk niet uit en de zaakwaarnemer van Driouech noemde het al 'ontzettend sneu voor hem'.

Feyenoord greep echter naast nog een transfertarget. De Rotterdammers hebben er alles aan gedaan om Luciano Rodríguez van Liverpool FC (Uruguay) over te nemen, maar er bleek te weinig tijd te zijn om de transfer af te ronden. Rodríguez kreeg zijn transfer dus nog niet, maar aankomende zomer gaat Feyenoord verder waar het gebleven was.

Bij Ajax hoopte Chuba Akpom verlost te worden van zijn reserveplek. En aan de interesse lag het niet. Zo waren Lille en Crystal Palace eerder al in de markt voor de Engelsman en op het einde meldde ook Nottingham Forest zich voor Akpom. De Premier League-club heeft zelfs twee biedingen gedaan, maar Ajax wilde niet meewerken aan een huurtransfer, zolang er geen verplichte koopoptie was.

De druiven waren eveneens zuur voor FC Volendam-speler Koen Blommestijn. Hij had zich helemaal voorbereid op een half jaar in de Italiaanse zon, maar het werd Katwijk aan Zee. Volendam meldde eerder de huurtransfer naar Gioiese 1918, uitkomend op het vierde niveau van Italië, maar uiteindelijk tekende hij bij de amateurs van Quick Boys. Volgens FC Volendam komt dat door nalatigheid aan Italiaanse zijde.

Ook in het buitenland waren genoeg spelers die door diverse media al naar een andere club geschreven waren, maar hun transfer niet rond zagen komen. Wat te denken van Albert Gudmundsson (ex-AZ en -PSV), die van Genoa naar Fiorentina over hoopte te stappen. Maar zelfs het uiterste bod van 25 miljoen euro bleek niet genoeg.

Voormalig Feyenoorder Robert Bozeník kreeg zijn transfer eveneens niet. Hij was hard op weg naar Sevilla, maar die club pakte klaarblijkelijk niet genoeg door, waardoor hij bij Boavista blijft. Ook Internazionale-middenvelder Stefano Sensi kreeg een mentale tik te verwerken. Hij liet de training van Inter schieten om zijn transfer naar Leicester City af te ronden, maar zijn reis naar Engeland bleek voor niets. Op het laatste moment ketste de transfer nog af.

Het meest bijzondere verhaal kwam van Saïd Benrahma. Al weken werd er gesproken over een huurtransfer van de West Ham United-aanvaller naar Olympique Lyon. Wel, niet, wel, niet en tegen het einde weer wel. Beide clubs waren akkoord, Benrahma was persoonlijk akkoord, maar het werd toch niet. Het papierwerk kwam niet op tijd rond en volgens de Fransen is dat volledig de schuld van West Ham. Lyon is furieus en gaat een poging wagen om hem via een omweg alsnog binnen te halen.

Het werd sowieso niet de avond van West Ham, want ook Pablo Fornals zag zijn transfer niet doorgaan door gestuntel van de Premier League-club. Hij stond op het punt om voor acht miljoen euro de overstap te maken naar Real Betis, maar door computerproblemen bij West Ham ketste de transfer af. Ook Betis heeft aangegeven stappen te ondernemen.

Rhys Williams van Liverpool kreeg zijn transfer naar Port Vale wel, maar speelt nu toch gewoon bij Liverpool. Zijn verhuurperiode duurde exact zestien dagen. Toen raakte hij geblesseerd en keerde hij direct alweer terug. Tot slot nog een aantal spelers dat dicht bij een transfer was, maar niet ging. Silas Katompa Mvumpa was onderweg naar Fulham, maar blijft bij VfB Stuttgart. Rafa Mir verkaste niet op huurbasis van Sevilla naar Valencia. En Ryan Kent ging niet van Fenerbahçe naar Lazio.

Bovenstaande transfers zouden nog op tijd afgerond kunnen zijn en later pas worden gemeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.