Van Dijk ziet dodelijke Messi: 'Als wij aanvallen, staat hij ergens te chillen'

Reacties

Virgil van Dijk verloor woensdagavond met Liverpool de eerste ontmoeting met Barcelona in de halve eindstrijd van het Champions League-toernooi. De verdediger ging met zijn team met ruime cijfers ten onder (3-0) in Camp Nou, maar toch was hij na de wedstrijd trots en strijdbaar.

Van Dijk ziet dodelijke Messi: 'Als wij aanvallen, staat hij ergens te chillen'

Met nog twee Premier League-wedstrijden te gaan staat Liverpool tweede achter Manchester City, met één punt minder. In de Champions League wacht The Reds dus eveneens een hels karwei, waardoor een seizoen zonder zilverwerk tot de mogelijkheden behoort. 'Maar daar denken we nog niet aan', aldus Van Dijk na afloop van de nederlaag in Catalonië.

Liverpool maakt dit seizoen grote indruk, maar dreigt met lege handen achter te blijven. Van Dijk blijft echter strijdbaar. 'We beleven een zeer goed seizoen en proberen dat om te zetten in prijzen. Maar als dat niet lukt, dan moeten we blijven knokken.' Liverpool stond voor woensdagavond al tien keer in de halve finale van een Europa Cup I- of Champions League-toernooi en ging in acht van de tien gevallen naar de finale. Dat wordt nu een helse opgave.

De Oranje-captain was desondanks blij met wat zijn ploeg had laten zien. 'We kunnen trots zijn, want we speelden vandaag tegen een van de beste ploegen ter wereld en kregen grote kansen, zoals ook in de competitie het geval is', doelde hij op het feit dat Liverpool zich kan meten met Barça en Manchester City. 'We zitten nog op twee fronten in de race, veel teams zouden dolgraag in die positie willen zitten. En in het voetbal is alles mogelijk. We geloven, en zullen erin blijven geloven. Zo zijn we. We geven nooit op.'

Tot slot ging Van Dijk in op Lionel Messi, die met twee doelpunten weer eens van onschatbare waarde was. 'Hij is een fantastische speler, dat lijkt me nogal duidelijk. Het moeilijke met hem is: als wij aan het aanvallen zijn, staat hij ergens in een hoekje te chillen. Je moet zó ontzettend scherp zijn qua defensieve organisatie. We wisten dat we aan de bal gevaarlijk konden zijn via de kant waar Messi staat, maar bij balverlies zoeken ze hem en proberen ze ons te pakken op de counter.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.