Van Dijk vreest titelfeest in leeg stadion en doet belofte aan fans

Reacties

Virgil van Dijk hoopt dat de supporters van Liverpool dit seizoen de kans krijgen om de Engelse landstitel te vieren. De verdediger wacht nieuws vanuit de autoriteiten gespannen af.

Van Dijk vreest titelfeest in leeg stadion en doet belofte aan fans
© Pro Shots

Het Engelse voetbal is vanwege de zorgen om het coronavirus tot het einde van de maand stilgelegd en het is nog onduidelijk wat er hierna gaat gebeuren. De eerste competitiewedstrijd in april is voor koploper Liverpool de clash bij regerend landskampioen Manchester City, dat op het moment 22 punten minder heeft. Bij een zege in het Etihad Stadium is Liverpool voor het eerst in dertig jaar kampioen.

Het is dus nog afwachten of deze titelkraker gespeeld kan worden en zo ja, of er dan toeschouwers bij het duel aanwezig mogen zijn. Een scenario waarin Liverpool in een leeg stadion kampioen wordt is niet ondenkbaar. Van Dijk moet er niet aan denken. 'Mochten we kampioen worden in een leeg stadion, zonder de supporters, dan zou ik dat vreselijk vinden voor ze', zei de verdediger. 'Niemand wil spelen zonder fans.'

'We wachten tot er een beslissing is genomen en vervolgens moeten we daarmee omgaan', vervolgde Van Dijk in gesprek met de Engelse pers. 'Maar als er geen fans bij onze titelwedstrijd aanwezig mogen zijn, dan brengen we de titel alsnog naar ze toe. We moeten allemaal voorzichtig zijn en handelen met gezond verstand. Als de autoriteiten een beslissing nemen, zullen we die accepteren.'

Net als in de andere Europese landen waar het voetbal is stilgelegd, wordt er ook in Engeland hard nagedacht over hoe het seizoen moet worden beëindigd. West Ham United-vicevoorzitter Karren Brady stelde zaterdag voor om het gehele voetbaljaar te annuleren en nietig te verklaren, waarbij Liverpool dan geen landstitel zou krijgen. Dit kwam Brady op felle kritiek te staan.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.