Van Dijk tevreden na punt in Italië: 'Alle credits naar De Boer'

Reacties

Het Nederlands elftal staat weliswaar nog niet op een winstpartij onder bondscoach Frank de Boer, maar aanvoerder Virgil van Dijk is erg tevreden met het behaalde punt op bezoek bij Italië.

Van Dijk tevreden na punt in Italië: 'Alle credits naar De Boer'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Nederland
Nederland

'We hebben het goed gedaan, met een goede organisatie', stak Van Dijk na het duel in Bergamo van wal voor de camera van de NOS. 'Er zat meer in, maar 1-1 is niet verkeerd. We wilden een resultaat boeken, want het moest anders dan in de Arena', doelde Van Dijk op de 0-1 nederlaag van vorige maand.

Het grote verschil met die wedstrijd was de formatie. De Boer liet het Nederlands elftal tegen Italië in een 5-3-2-systeem voetballen. 'Dat soort dingen bespreken we met de groep, hoe we daarover denken', gaf Van Dijk een inkijkje in het proces richting het duel met Italië. 'We hebben er goed op getraind de afgelopen dagen. De trainer heeft het goed aangepakt, alle credits naar hem. Om hier gelijk te spelen is een prestatie waarop we kunnen bouwen.'

De eerste interlandperiode onder De Boer zit er nu op, volgende maand speelt Oranje weer drie interlands. Op 11 november wordt er geoefend tegen Spanje, vervolgens zijn Bosnië-Herzegovina en Polen de tegenstanders in de laatste groepswedstrijden van de Nations League. De Polen gaan momenteel aan kop in de groep.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.