Van Dijk neemt het op voor Martínez: 'Die mensen praten onzin'

Reacties

Virgil van Dijk is onder de indruk van wat Lisandro Martínez in zijn eerste weken heeft laten zien bij Manchester United. Volgens de verdediger van Liverpool heeft de Argentijn zich duidelijk bewezen als een aanwinst en moet de eeuwige discussie over zijn lengte maar eens genegeerd worden.

Van Dijk neemt het op voor Martínez: 'Die mensen praten onzin'
© Pro Shots

Martínez is maar 1 meter 75 lang en ligt daardoor constant onder een vergrootglas. Na de 4-0 nederlaag bij Brentford, in de tweede speelronde en waarbij de voormalig Ajacied bij één van de tegengoals eenvoudig werd afgetroefd door Ben Mee, vroegen de analisten zich direct af of Martínez wel een Premier League-verdediger kon zijn. In de weken die volgden ging het echter een stuk beter met United én met Martínez, die ook donderdag tegen Real Sociedad negentig minuten speelde.

United heeft in vijf van zijn laatste zes wedstrijden geen tegengoal gekregen en dat is mede te danken aan het goede werk van Martínez, ziet ook Van Dijk. 'Mensen die praten over zijn lengte, praten onzin', stelt de Nederlander bij Sky Sports. 'Het kan helpen als je als centrale verdediger iets langer bent, maar wat hij heeft laten zien in de Premier League, is gewoon goed. Hij is goed aan de bal en erg gepassioneerd. Ik kan alleen maar positief over hem spreken.'

'In Engeland vinden ze het leuk om spelers te bekritiseren', weet Van Dijk uit ervaring. 'Dat moet je naast je neerleggen, je kan het toch niet veranderen. Lisandro heeft al veel goede wedstrijden gespeeld en ik denk dat hij zich niet druk moet maken om wat mensen over hem zeggen.'

Eerder deze week bleek dat analist (en Liverpool-legende) Graeme Souness nog altijd niet overtuigd is van Martínez. 'Hij gaat tegen de lamp lopen', voorspelde de Schot, die echter geen medestanders vond:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.