Van Dijk moet afscheid nemen van Klopp: 'Ben best een emotioneel mens'

Reacties

Virgil van Dijk pakte eind februari zijn eerste prijs sinds hij eerste aanvoerder van Liverpool is. Dat vierde de Oranje-international uitgebreid met Jürgen Klopp, de manager waar hij eind mei toch echt afscheid van zal moeten nemen. Een zelfkritische Van Dijk blikt in gesprek met VI uitgebreid terug en vooruit op het huidige seizoen met Liverpool.

Van Dijk moet afscheid nemen van Klopp: 'Ben best een emotioneel mens'
© Pro Shots

Van Dijk en Liverpool wonnen op 25 februari van dit jaar met 0-1 in een finale van Chelsea, waardoor de League Cup in de wacht werd gesleept. De rechtspoot werd zelfs matchwinner, door in minuut 118 van de verlenging raak te knikken. 'Alles bij elkaar maakte mij dat als aanvoerder zó ontzettend trots. Voor mij was er niks mooier dan een prijs in ontvangst te nemen, mijn eerste inderdaad als aanvoerder, samen met de manager die zo ontzettend belangrijk is geweest en nog steeds is voor de club en ook voor mij persoonlijk', aldus Van Dijk, die nog maar een paar maanden van zijn samenwerking met Klopp kan genieten.

'Ik ben best wel een emotioneel mens en vind het altijd sowieso heel moeilijk afscheid te nemen van iemand en dat zal nu helemaal zo zijn', vervolgt de Oranje-captain, waarbij niet alleen het vertrek van Klopp zwaar valt. 'Het is niet alleen de manager die gaat, hè, het zijn meer mensen. Pepijn (Lijnders), een belangrijke persoon in de staf en zo kan ik wel doorgaan. Afscheid nemen is dus niet iets waarop ik me verheug, maar we kunnen het wel heel mooi maken door prijzen te winnen met zijn allen.'

Het hele gesprek met Virgil van Dijk is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.