Van Dijk beleeft beroerde rentree bij Southampton Onder-23

Virgil van Dijk heeft maandagavond zijn eerste negentig minuten van het nieuwe seizoen gespeeld. De Oranje-international ging met Southampton Onder-23 hard onderuit tegen de beloften van Aston Villa: 4-0.

Van Dijk maakte in januari zijn laatste minuten voor Southampton. De 26-jarige verdediger kampte vervolgens met een zware enkelblessure en eenmaal hersteld zette hij alles op alles om een transfer naar een Engelse topclub te forceren. Liverpool wilde hem graag hebben, maar uiteindelijk kwam het niet tot een overgang.

De centrumverdediger trok maandagavond daarom 'gewoon' weer het tenue van Southampton aan. Van Dijk had een basisplaats bij de beloften en vormde het centrum met de van Lech Poznan overgekomen Jan Bednarek. Zijn rentree in het rood-wit liep uit op een deceptie. The Saints kregen liefst vier treffers om de oren. Goed nieuws voor Van Dijk is dat hij negentig minuten meedeed en dus stappen zet richting wedstrijdfitheid.

Swansea City
Luciano Narsingh kende een betere avond bij de beloften van Swansea City. De voormalig aanvaller van SC Heerenveen en PSV speelde sterk en bood de eveneens aan de aftrap verschenen Wilfried Bony een aantal kansen. De Ivoriaan, die afgelopen weekend tegen Newcastle United al zijn rentree maakte in de hoofdmacht van The Swans, opende uiteindelijk in de twintigste minuut de score.

Narsingh zelf maakte even later de 3-0 door de keeper uit te spelen en binnen te tikken. Het slotakkoord op een doelpuntrijke avond kwam eveneens van een Nederlander. Kenji Gorré, ingevallen voor Bony, tekende in de slotfase voor de 5-2.