Van Dijk akkoord met voorstel en mist PSV - Groningen

Virgil van Dijk heeft het schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, geaccepteerd. Ook Alfred Finnbogason kan een schorsing verwachten.

Van Dijk akkoord met voorstel en mist PSV - Groningen

De verdediger van FC Groningen kreeg een rode kaart in de wedstrijd van zaterdag tegen ADO Den Haag (2-1 winst). Bij een 2-0 voorsprong zette de verdediger een tackle in, waarbij hij ADO-linksback Dico Koppers naar de grond bracht. Arbiter Tom van Sichem trok een directe rode prent. Van Dijk mist nu alleen de wedstrijd Groningen-PSV van aanstaande zaterdag.

Het voorstel is een tegenvaller voor de Groningers, aangezien trainer Robert Maaskant zich liet ontvallen vrijspraak te verwachten. 'Ik vind het geen terechte rode kaart', zei hij na afloop. 'Hij raakt de speler niet, dus het kan hooguit een gele kaart zijn. Ik denk ook dat hij vrijgesproken wordt.'

Ook maakte de KNVB bekend een onderzoek in te stellen naar het natrappen van SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason tegen Ajax. Hij trapte na bij Christian Poulsen. Het incident is voorbijgegaan aan scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waarna de aanklager alsnog besloot over te gaan tot een onderzoek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen