Silvester van der Water heeft zijn voorlopige hoogtepunt in dienst van Orlando City beleefd. In het MLS-thuisduel met Atlanta United was hij goed voor een goal én een assist. En dat als invaller.

Orlando City
3 - 2
Atlanta United

De ex-aanvaller van Almere City FC en Heracles Almelo begon op de bank, en zag hoe het een kwartier voor tijd nog 1-2 stond. Josef Martínez (heerlijke knal na zo'n veertig seconden spelen) en Marcelino Moreno (schitterende pegel in de kruising) scoorden namens de bezoekers, tussendoor had Kyle Smith gescoord namens Orlando City. In de 74ste minuut kwam Van der Water binnen de lijnen, in een poging de achterstand om te draaien.

En dat lukte, dankzij de Nederlander. Kort na zijn entree zorgde hij met een kopbal zelf voor de 2-2, een paar minuten voor tijd gaf hij een assist op Nani: de ex-aanvaller van onder meer Sporting Portugal en Manchester United kon binnenkoppen uit een afgemeten voorzet van Van der Water. En dus was hij de grote man bij Orlando City, dat bovenin blijft meedraaien in de Eastern Conference van de MLS.