Van der Vaart trefzeker tijdens zege Tottenham

Rafael van der Vaart heeft gescoord tijdens zijn thuisdebuut voor Tottenham Hotspur. West Ham United pakte zijn eerste punt van het seizoen, door bij Stoke City gelijk te spelen.

Aston Villa - Bolton Wanderers 1-1Kevin MacDonald is met een gelijkspel geëindigd aan zijn klus als interim-trainer van Aston Villa, maandag wordt hij opgevolgd door Gérard Houllier. MacDonald zag Ashley Young in de dertiende minuut uit een vrije trap de score openen namens de thuisclub, maar in de 35ste minuut maakte Kevin Davies gelijk. Martin Petrov kreeg nog twee goede kansen op de zege, maar het bleef 1-1.

West Bromwich Albion - Birmingham City 3-1West Bromwich Albion ging rusten met een 1-0 achterstand tegen Birmingham City door een goal van Cameron Jerome, maar in de tweede helft kwam het nog goed op The Hawthorns. Scott Dann (eigen doelpunt), Peter Odemwingie en Jonas Olsson bezorgden The Baggies hun tweede overwinning van het seizoen. West Brom staat nu op de negende plaats in de Premier League.

Blackburn Rovers - Fulham 1-1Fulham is na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Premier League en speelde al voor de vierde keer gelijk. Chris Samba kopte Blackburn Rovers in de dertigste minuut op voorsprong, waarna Carlos Salcido opviel namens The Cottagers. Een schot van de voormalige PSV-verdediger werd door Paul Robinson knap gered, maar in de 56ste minuut stelde de Mexicaan Clint Dempsey in staat met zijn hoofd de gelijkmaker te scoren.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 3-1Tottenham Hotspur, een van de tegenstanders van FC Twente in de Champions League, startte met Rafael van der Vaart in de basis tegen Wolverhampton Wanderers. De middenvelder was meteen belangrijk tijdens zijn eerste thuiswedstrijd, door vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker te zorgen. Na de wissel van
Van der Vaart bezorgden Roman Pavlyuchenko en Alan Hutton The Spurs hun tweede overwinning van het seizoen.

Everton - Newcastle United 0-1Hatem Ben Arfa kende een geweldig debuut voor Newcastle United, dat op bezoek ging bij Everton. De van Olympique Marseille gehuurde middenvelder maakte kort voor rust van afstand de enige treffer van de wedstrijd tegen The Toffees, waar John Heitinga in de basis begon. Tim Krul maakte zijn Premier League-debuut na een blessure van eerste doelman Steve Harper.

Stoke City - West Ham United 1-1West Ham United pakte zijn eerste punt van het seizoen door gelijk te spelen bij Stoke City. De bezoekers kwamen in de 32ste minuut op voorsprong door een treffer van Scott Parker, maar kort na rust kopte Kenwyne Jones de gelijkmaker binnen. Robert Huth en Ricardo Fuller raakten namens de thuisclub nog wel het aluminium, maar het bleef 1-1 in het Britannia Stadium.