Van der Vaart stuk sneller hersteld dan verwacht

Rafael van der Vaart (28) is minder lang uit de roulatie dan aanvankelijk gedacht werd door zijn werkgever Tottenham Hotspur. Waar eerst sprake was van zes weken herstelperiode, denkt de Oranje-international binnen twee weken weer fit te zijn.

Van der Vaart stuk sneller hersteld dan verwacht

De middenvelder viel in het competitieduel met Manchester City van vorige week zondag (5-1 verlies) uit met een hamstringblessure. Een MRI-scan wees uit dat Van der Vaart kampte met een scheurtje in de spier van de hamstring.

Mede door behandelingen bij fysiotherapeut Dick van Toorn hoopt Van der Vaart binnen twee weken weer in actie te kunnen komen op het trainingsveld. Aanvankelijk werd zijn rentree half oktober verwacht.

De veelbesproken Van Toorn, die gebruik maakt van onorthodoxe methoden, stoomde in de aanloop naar het WK ook Arjen Robben klaar. De aanvaller van Bayern München zat echter in het daaropvolgende seizoen lang aan de kant met een spierblessure. Hoewel het nooit is bewezen, achtte de Duitse grootmacht daar Van Toorn medeverantwoordelijk voor. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's