Van der Vaart: 'Reijnders is een grote meneer aan het worden'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft vrijdagavond genoten van het spel van Tijjani Reijnders, die aangewezen is als uitblinker in de oefeninterland tegen Schotland. De Man van de Wedstrijd begon na de zege van Oranje te glunderen toen het vooruitzicht van samenspelen met Frenkie de Jong werd geschetst.

Van der Vaart: 'Reijnders is een grote meneer aan het worden'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
Schotland
Schotland

Reijnders beaamde bij de NOS dat Oranje in een groot deel van de eerste helft rust aan de bal miste. De middenvelder van AC Milan vond zichzelf daar ook schuldig aan. 'Na die goal trok ik het spel meer naar me toe. Bij Milan heb ik dezelfde rol als hoe ik hier speel', zei de smaakmaker, die opviel met zijn steekpasses.

Die steekpasses waren natuurlijk in de smaak gevallen bij Rafael van der Vaart. De oud-spelmaker sprak als analyticus vol lof over de middenvelder die liet zien à la Wesley Sneijder en Van der Vaart oog voor de ruimte te hebben. Dat liet Reijnders onder meer met zijn assist bij de vierde goal zien (zie hieronder). 'Ik vind echt dat hij een grote meneer aan het worden is. Wat hij heel goed doet, is dat hij nu op het juiste moment afspeelt. Voorheen dribbelde hij weleens teveel, vond ik. Hij is heel compleet en heeft écht stappen gemaakt. Ik heb genoten van hem', zei de 109-voudig international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het spel van Reijnders smaakte naar meer. Hoe zou het zijn als hij in deze vorm op het middenveld een duo vormt met Frenkie de Jong? Door blessures van de Barcelona-speler kon Koeman in de interlandperiodes oktober en november niet kiezen voor die tandem. Reijnders verheugt zich in elk geval op zo'n samenwerking, zo bleek wel toen het ging over de opnieuw afwezige De Jong. 'Wij zijn allebei voetballers die graag de bal aan de voet hebben en het spel willen maken met combinatiespel. Ik denk dat Frenkie en ik het samen ook kunnen oplossen. Wij zijn spelers die het spel willen versnellen', aldus de ex-AZ'er.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.