Van der Vaart is er trots op dat zijn zoon bij 'droomclub' Ajax terecht is gekomen

Reacties

Rafael van der Vaart zag deze week zijn zoon Damián een contract tekenen bij Ajax en daarmee in zijn voetsporen treden. De 109-voudig international sprak zijn trots uit na een moeizaam proces tussen Ajax en Esbjerg fB.

Van der Vaart is er trots op dat zijn zoon bij 'droomclub' Ajax terecht is gekomen
© Pro Shots

Van der Vaart junior sloot enkele jaren geleden aan in de jeugdopleiding van de Deense club en bereikte in juni al een mondeling akkoord met Ajax over een transfer. 'Het speelde al een tijdje, maar er was wat gedoe met de club in Denemarken', bevestigde vader Rafael van der Vaart bij Radio 538. Woensdag werd de transfer officieel gemaakt, waarna Damián bij Ajax Onder-18 kan aansluiten.

'Je kunt wel zeggen dat ik trots ben', reageerde Rafael van der Vaart, op de hoofdfoto samen met Damián tijdens zijn afscheidswedstrijd. 'Voor hem voelde het alsof het eindelijk kan gaan beginnen. Het was een soort opluchting, want hij moest individueel trainen totdat dit opgelost was.' Rafael van der Vaart heeft het gevoel dat zijn zoon kan slagen bij Ajax. 'Hij heeft grote stappen gezet bij Esbjerg. 'Hij ging op hoog niveau spelen en trainen, dan merk je iemand beter wordt. Toen werd hij uitgenodigd voor Nederland Onder-17 en zag ik dat hij niet onder deed voor zijn leeftijdsgenoten van Ajax, Feyenoord en PSV.'

Rafael van der Vaart debuteerde in 2000 voor Ajax en speelde uiteindelijk meer dan 150 wedstrijden in de hoofdmacht. Zoon Damián ondertekende woensdag een eenjarig contract. 'Voor hem was dit een absolute droomdag, Ajax is zijn droomclub. Je kan zeggen dat zijn reis nu gaat beginnen. Als ouders doet het zeker wat met je, je staat er ook bij stil dat de tijd voorbijvliegt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.