Van der Vaart fileert Ajax: 'Dit kan niet slechter'

Reacties

Een zeer zwak Ajax plaatste zich donderdag voor de groepsfase van de Europa League. Na afloop van de 0-1 nederlaag tegen Ludogorets was het analistenduo Rafael van der Vaart en Youri Mulder niet mild voor de ploeg van Maurice Steijn.

Van der Vaart fileert Ajax: 'Dit kan niet slechter'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

'Waar moet je beginnen? We hebben allemaal veel slechte wedstrijden gezien, maar dit is wel één van de slechtste Ajax-wedstrijden die ik ooit heb gezien. Ze hebben geen kans gecreëerd. Ze weten het zelf ook, als je ze ziet lopen. Het is een geluk dat Ludogorets er zelf niet in geloofde. Jeetje, ze hebben nog wel veel werk te doen', gaat Van der Vaart er hard in bij Ziggo Sport.

De gewezen middenvelder was ook niet te spreken over hoe het enige doelpunt van de avond tot stand kwam. 'Niemand dekt kort, ze pakken niet aan, er wordt in de rug weggelopen bij Kenneth Taylor, een keeper die misschien wat meer van zijn lijn moet komen: een opstapeling van fouten. Tegen deze ploeg zo weggespeeld worden, dat mag niet. Dit kan niet slechter.'

Mulder wees ook op het belang van winstpartijen voor de coëfficiëntenranglijst. 'Als je zo'n wedstrijd aflevert, bewijs je de rest van het Nederlandse voetbal ook geen dienst. Dat valt ze wel te verwijten, het gaat om de punten', aldus Mulder, die vond dat Ajax gered werd door een zwak Ludogorets.

'Ik vond ze dommer spelen dan Ajax nog, ze hadden niet door dat ze echt met 0-3 hadden kunnen winnen. Dit is structureel aan het worden. Het voetbal moet veel beter, daar zit nog niet echt ontwikkeling in. Ze kunnen veel beter dan dit. Dit is echt door de ondergrens. Het is dus geen offday, je ziet het wel vaker. En het gaat om basisdingen die je snel kunt verbeteren: druk zetten, sneller naar elkaar spelen.'

Alleen over Carlos Forbs waren de twee wel te spreken. De buitenspeler verliet het veld minuten na een harde overtreding van opponent Marcel Heister, waarbij hij met de schrik vrij kwam. 'Hij heeft alle geluk van de wereld dat hij niet vaststaat met zijn been, anders kan je naar het ziekenhuis. Er gebeurt wel wat als hij aan de bal komt, daar zit wel potentie in', sprak Van der Vaart.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.