Van der Vaart bezorgt Tottenham de zege op Villa

Tottenham Hotspur hield de punten in eigen huis: 2-1. Rafael van der Vaart speelde met twee treffers een hoofdrol bij The Spurs. Ook Everton won, voor het eerst dit seizoen.

Tottenham Hotspur-Aston Villa 2-1Tottenham heeft de midweekse Champions League-wedstrijd tegen FC Twente goed verteerd. Op het eigen White Hart Lane liep het elftal, waarin Van der Vaart als basisspeler startte, tegen Aston Villa wel tegen een achterstand op. De sterke spits Emile Heskey bood Marc Albrighton na goed voorbereidend werk een niet te missen kans. Laatstgenoemde gleed de bal binnen.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Het superduo Peter Crouch/Rafael van der Vaart stond aan de basis van het doelpunt. De boomlange spits legde de bal koppend terug, waardoor de Nederlander, eveneens met het hoofd, van dichtbij kon scoren.

In het tweede bedrijf kroonde Van der Vaart zich tot man van de wedstrijd. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was Crouch bij de 2-1 opnieuw de aangever. De Nederlandse middenvelder liet de bal vervolgens slim lopen om met zijn rechterbeen doeltreffend af te ronden. Door de overwinning houdt Tottenham contact met de bovenste ploegen.

Birmingham City-Everton 0-2Everton heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij Birmingham City waren The Toffees de betere partij. John Heitinga kwam bij de bezoekers als invaller in het veld.

De overwinning kwam in de tweede helft tot stand. Het tweede bedrijf was tien minuten bezig toen Everton hulp kreeg van de thuisploeg. Roger Johnson passeerde zijn eigen keeper en kreeg zo de ongelukkige openingstreffer op zijn naam.

Pas in de slotminuut kon Everton opgelucht ademhalen. Tim Cahill nam met de 2-0 alle twijfel weg, het bleek tevens de eindstand.

Stoke City-Blackburn Rovers 1-0Stoke City had de overwinning op Blackburn Rovers te danken aan Jonathan Walters. Hij bezorgde met zijn tweede treffer van het seizoen Stoke de derde zege van het seizoen, waardoor The Potters vooralsnog op een verdienstelijke zevende plek staan. Blackburn heeft twee punten minder en staat elfde. West Bromwich Albion-Bolton Wanderers 1-1Na iets meer dan een uur bracht de Zweedse aanvaller Johan Elmander, een voormalige Feyenoorder, de uitploeg op voorsprong. James Morisson bepaalde de eindstand ruim tien minuten voor tijd op 1-1. West Ham United-Fulham 1-1 De Amerikaan Clint Dempsey tekende voor de openingstreffer op Upton Park, van dichtbij schoot hij de bal na 33 minuten met zijn linkervoet hoog binnen. Een paar minuten na rust liet Frédérique Piquionne de gelijkmaker aantekenen. Zijn ferme kopbal was het sluitstuk van een prachtige aanval namens de thuisploeg.