Van der Vaart alsnog in Oranje

Rafael van der Vaart is alsnog geselecteerd voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax werd net als Ruud Knol na de oefeninterland van Jong Oranje overgeheveld naar het grote Oranje.

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal had versterking nodig na het wegvallen van Bob Petta en Jerrel Hasselbaink. Beiden moesten door blessures donderdag het trainingskamp in Hoenderloo verlaten. Jan Vennegoor of Hesselink van PSV was eerder al opgeroepen als vervanger.

Victor Sikora en Denny Landzaat debuteren zaterdag in de basisopstelling van het Nederlands voetbalelftal in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in Arnhem. Vitesse-aanvaller Sikora is voor de derde keer bij Oranje en debuteerde op 28 februari dit jaar als invaller tegen Turkije. Willem II-middenvelder Landzaat werd op 4 juni tegen Estland zijn eerste speelminuten gegund.

(Vermoedelijke) opstelling: Van der Sar; Melchiot, Hofland en Van Bronckhorst; Landzaat, Seedorf en Davids; Zenden, Van Nistelrooy, Van Hooijdonk en Sikora.

Bekijk hier al onze video's