Van der Sar verklaart keuze van Ajax voor Schreuder

Reacties

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft donderdag uitleg gegeven over de aanstelling van Alfred Schreuder als nieuwe hoofdtrainer van Ajax.

Van der Sar verklaart keuze van Ajax voor Schreuder
© Pro Shots

'Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof', zegt Van der Sar, die eerder al anderhalf jaar samenwerkte met Schreuder, die toen assistent-trainer was onder Erik ten Hag.

In de zomer van 2019 vertrok Schreuder naar 1899 Hoffenheim om daar hoofdcoach te worden. Na periodes bij Barcelona en Club Brugge keert Schreuder nu dus als hoofdtrainer terug in Amsterdam, waar hij een contract voor twee seizoenen plus een optie op nog een jaar heeft getekend.

'Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de Champions League', aldus Van der Sar.

'Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club. De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig', benadrukt de algemeen directeur.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.