Van der Sar: 'Geen vijftig procent korting, dat kunnen de clubs vergeten'

Reacties

Ajax is niet van plan zijn dragende spelers voor een spotprijs van de hand te doen. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar gezegd in een interview met persbureau Reuters, waarin hij ingaat op de gevolgen van de coronacrisis voor de club.

Van der Sar: 'Geen vijftig procent korting, dat kunnen de clubs vergeten'

Zoals bekend wordt ook Ajax flink getroffen door het mislopen van inkomsten uit wedstrijddagen, nu de Eredivisie stop is gezet. Het vooruitzicht dat er voorlopig nog geen wedstrijden met publiek kunnen worden gespeeld in Nederland stemt ook niet positief, maar dat betekent volgens Van der Sar niet het komende zomer uitverkoop is in Amsterdam.

'We maakten vorig jaar de mondelinge afspraak met Onana, Tagliafico en Van de Beek dat ze nog een seizoen zouden blijven en dat we elkaar daarna zouden helpen bij het maken van een volgende stap, maar in dat opzicht is er niets veranderd', stelt Van der Sar. 'Er zal geen sprake zijn van vijftig procent korting, dat kunnen de clubs vergeten.'

Ajax onder de loep: toekomst Onana en de opgedrongen voorbeeldfunctie

'Grote clubs als Bayern München hebben gezegd dat de marktwaardes van spelers lager zullen uitvallen tijdens de komende transferperiodes, maar dat is voor hen makkelijk praten. Zij zijn de kopers', weet Van der Sar. 'Natuurlijk is het klaar met de transfers van 150 à 200 miljoen euro, maar ik denk dat spelers van Ajax nog steeds veel waard zijn.'

Bang voor een leegloop is Van der Sar daarom niet. 'In januari vorig jaar zeiden de mensen ook dat we zeven of acht spelers zouden kwijtraken, maar we verloren maar twee sleutelspelers', aldus de oud-doelman, die daarmee natuurlijk doelt op het vertrek Frenkie de Jong (Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus). Samen leverden zij 150 miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.