Onana wil weg, maar moet geduld hebben

Reacties

Hoewel Andre Onana afgelopen week nog maar eens zijn vertrekwens herhaalde, kan het nog wel even duren voordat de 24-jarige doelman Ajax zal verlaten. Er heeft zich namelijk nog altijd geen enkele club officieel voor Onana gemeld en de beleidsbepalers in Amsterdam zijn niet zo onder de indruk van het spel dat Albert Botines, de zaakwaarnemer van doelman, speelt.

Onana wil weg, maar moet geduld hebben
© Pro Shots

De keeper uit Kameroen kwam in 2015 voor driehonderdduizend euro over van Barcelona en heeft vijf mooie jaren gehad in Amsterdam. Volgens de goalie zijn de afspraken die vorig seizoen zijn gemaakt duidelijk en kan hij deze zomer de stap naar de absolute Europese top zetten. Uitgerekend Barça zou volgens Botines Onana willen terughalen, zodat de keeper op termijn de vervanger van Marc-André ter Stegen kan worden. Maar de Catalanen zijn volgens de zaakwaarnemer niet de enigen die naar Onana hebben geïnformeerd. Ook Dortmund, Chelsea en Paris Saint-Germain hebben hun belangstelling getoond.

Ajax wil Onana het liefst nog een jaar houden, maar de Amsterdamse club erkent de afspraken die zijn gemaakt en zal meewerken aan een vertrek. Althans, als het juiste bedrag voor Onana op tafel komt. Op dit moment worden volgens Ajax zowel de agent als de speler door de clubs gek gemaakt, om te kijken of er gezien die gemaakte afspraak een transfer voor een lager bedrag in zit. De beleidsbepalers gingen vóór de coronacrisis uit van ongeveer veertig miljoen euro voor Onana, die nog een contract heeft tot medio 2022. Gezien zijn kwaliteiten, in combinatie met zijn jonge leeftijd, schatten ze de Afrikaan als een topvierkeeper in, wereldwijd.

Bij Ajax snappen ze dat de coronacrisis veel heeft veranderd in het voetbal en dat ze waarschijnlijk het gedroomde bedrag voor de doelman niet zullen krijgen. Maar de club zal ook niet extreem zakken in wat zij wil, omdat het beleid van Ajax in belangrijke mate is gestoeld op grote transfers.

De verwachting van deskundigen is dat er komende zomer op de ingestorte transfermarkt tussen clubs meer spelers zullen worden geruild. In het geval van Onana maakt zijn zaakwaarnemer daar ook melding van. Barcelona behoort in Spanje tot de clubs die het financieel het meest lastig hebben door de coronacrisis. De Catalanen zouden bijvoorbeeld de ervaren reservekeeper Norberto Neto en enkele talenten in een eventuele deal willen betrekken. Maar Ajax wil dat op voorhand liever niet en wil wachten totdat de topclubs, die nu in overlevingsmodus staan, over twee maanden, als de crisis is afgenomen, uit de paniekstand komen. Krijgt Ajax dan nog niet het juiste bedrag voor Onana, dan moet de doelman geduld betrachten en start hij het nieuwe seizoen gewoon in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.