Van der Ree baalt: 'In de zestien was het helemaal kut'

Reacties

Dennis van der Ree stond weer met lege handen. FC Groningen verloor zondag ook zijn zesde wedstrijd van 2023, en opnieuw tegen een concurrent onderin. De trainer van de noorderlingen sprak na afloop klare taal.

Van der Ree baalt: 'In de zestien was het helemaal kut'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Wat had hij zijn troepen na afloop verteld? 'Dat het spel wel oké was, maar dat het in de zestien helemaal kut is. We geven de goals zo weg, alle drie waren die niet mogelijk geweest. Tot de 1-0 was het prima, daarna waren ze het wel even kwijt. Er hebben net wel wat jongens een paar schoenen door de kleedkamer gegooid. Dat is goed om te zien: het vuur zie ik er nog wel in', aldus Van der Ree.

De positieve punten bleven alleen niet zo lang hangen, kort na het echec aan De Dijk. 'Maar dat vuur, dat zie ik ook graag in de zestien. Als je zo makkelijk de goals tegen krijgt, ga je nooit meer winnen. Het moet dodelijker in de zestien, anders maakt het niet uit dat je leuk speelt. We zijn bezig geweest met druk zetten, maar ik kan mezelf verwijten dat ik niet meer getraind heb op het verdedigen', gaf de trainer tegenover ESPN blijk van zelfkritiek.

Is het hoofdtrainerschap bij een Eredivisie-club al een nachtmerrie geworden? 'Nee, geen nachtmerrie. Wel supervervelend. Het is nog niet voorbij, het kan nog een mooi einde hebben, maar dan moet er nog wel wat veranderen. Er zijn echt nog wel wat wedstrijden te spelen. Voetballend gaat iets beter. Nu verdedigend nog, dan hebben we kansen om wedstrijden te gaan winnen.'

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, verscheen niet voor de camera, dus kreeg Van der Ree de gebruikelijke vraag rond deze tijd van het jaar: gaan of komen er nog spelers? 'Dit zijn de mensen met wie we het gaan doen. Er kan nog wel wat bijkomen, maar de groep die er nu staat is de groep die ik nu voor me zie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.