Van der Linden kan juichen: topscorerstitel bekertoernooi is voor hem

Reacties

Toen Dennis Higler in de bekerfinale tussen Ajax en PSV floot voor de strafschoppenserie, bereikte de spanning in de kolkende Kuip voor bijna alle aanwezigen een kookpunt. Niet voor Floris van der Linden, de aanvaller van SV Spakenburg had op dat moment juist zekerheid. Hij is de topscorer geworden van dit bekerseizoen.

Van der Linden kan juichen: topscorerstitel bekertoernooi is voor hem
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Van der Linden, afkomstig uit de buurt van Amsterdam, had misschien wel een voorkeur gehad voor een zege van Ajax, maar was zal hem ongetwijfeld vooral om zijn persoonlijke titel te doen. Met vier doelpunten is Van der Linden de topscorer geworden van het bekertoernooi in het seizoen 2022/23. Dusan Tadic en Jarrad Branthwaite stonden voor de finale elk op twee goals, maar vormden geen bedreiging. Tadic scoorde niet, Branthwaite wel maar dan in eigen doel.

Van der Linden gaat de geschiedenisboeken in, al is zijn prestatie niet uniek te noemen. In het seizoen 2015/16 mocht Patrick Gerritsen, ex-prof van FC Twente en Go Ahead Eagles, de topscorerstitel namens Excelsior'31 uit Rijssen delen met toenmalig FC Utrecht-speler Sébastien Haller. In 2011 was Albert van Nijhuis de gelukkige in dienst van Sparta Nijkerk, in 2009 ging de titel naar Paul Weerman van WKE uit Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.