Spakenburg-aanvoerder kijkt gespannen naar bekerfinale: topscorer of niet?

Reacties

Voor Floris van der Linden kan zijn sprookjesachtige bekertoernooi nog een prachtig slot krijgen. De aanvaller van Spakenburg is namelijk nog altijd de fiere leider van het topscorersklassement.

Spakenburg-aanvoerder kijkt gespannen naar bekerfinale: topscorer of niet?
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Met Spakenburg leefde de captain enkele maanden in een roes. De ploeg uit het vissersdorp verraste vriend en vijand door op te stomen naar de halve finale. Op eigen veld was PSV nipt een maatje te groot en bleek een ticket voor de finale een brug te ver te zijn.

Toch kon Spakenburg terugkijken op een memorabel avontuur. Op bezoek bij Eredivisie-clubs FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) werd op imposante wijze gewonnen. En Van der Linden werd het boegbeeld van de vechtmachine.

Uiteindelijk bleef de productie van Van der Linden steken op vier doelpunten. Meer dan Feyenoord-spits Santiago Giménez en Eredivisie-topscorer Sydney van Hooijdonk (beiden drie). Daardoor maakt de amateurvoetballer nog altijd kans het toernooi te eindigen met een prijs.

Amateurspelers met (gedeelde) topscorerstitel in bekertoernooi deze eeuw

Seizoen
Speler
Goals
2015/16
Patrick Gerritsen (Excelsior '31) & Sébastien Haller (FC Utrecht)
5
2010/11
Albert van Nijhuis (Sparta Nijkerk)
5
2008/09
Paul Weerman (WKE)
5

Van der Linden zal zondag tijdens de bekerfinale vooral kijken naar Dusan Tadic. De Serviër is de grootste bedreiging in de strijd om de topscorerstitel. Net als PSV-verdediger Jarrad Branthwaite maakte hij twee doelpunten. Zo staat Van der Linden er goed voor in zijn jacht op een smakelijk toetje. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.