Van der Heijden toch langer in Eredivisie: terug bij Willem II

Reacties

Als de medische keuring vandaag succesvol verloopt, voegt Jan-Arie van der Heijden zich bij de selectie van Willem II. De Tilburgers halen met de 32-jarige verdediger de defensieve versterking in huis waarnaar het naarstig op zoek was. Van der Heijden was clubloos nadat zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd.

Van der Heijden toch langer in Eredivisie: terug bij Willem II
© Pro Shots

De verdediger zelf had zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur en ging in een eerder stadium niet in op de avances van FC Twente en FC Emmen, maar meer dan wat Turkse interesse kwam het niet voor Van der Heijden.

Algemeen directeur Martin van Geel en technisch directeur Joris Mathijsen besloten een poging te wagen bij de voormalige speler van onder andere Ajax en Vitesse en uiteindelijk hapte de routinier toe. Van Geel haalde Van der Heijden destijds ook van Vitesse naar Feyenoord.

Willem II was naarstig op zoek naar defensieve versterking, omdat achter het centrale duo Sebastian Holmen/Jordens Peters de spoeling dun was. Van der Heijden geldt met name als alternatief voor aanvoerder Peters. Hij kan overigens ook als defensieve middenvelder uit de voeten.

Voor Van der Heijden is het een rentree op Tilburgse bodem. Als huurling van Ajax was Van der Heijden in de seizoenen 2009/10 en 2010/11 al twee jaar speler van Willem II. Na die periode verliet hij de Amsterdamse club definitief en stapte hij over naar Vitesse. Inmiddels speelde Van der Heijden 280 wedstrijden in de Eredivisie. Willem II, dat zondag met 1-4 verloor van Van der Heijdens vorige werkgever Feyenoord, is matig aan het seizoen gestart met vier punten uit vier wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.