Van der Gaag dreigt Portugese bekerfinale mis te lopen

De kansen voor het Belenenses van trainer Mitchell van der Graag op een plek in de Portugese bekerfinale zijn na de heenwedstrijd tegen Vitória Guimarães aanzienlijk geslonken. De aanstaande kampioen van de Portugese tweede divisie verloor in eigen huis met 2-0.

Van der Gaag dreigt Portugese bekerfinale mis te lopen

Een overwinning in de heenwedstrijd van de halve bekerwedstrijd had de weg naar de finale in Lissabon kunnen openen, maar Vitória Guimarães maakte hardhandig een einde aan die droom. De negentienjarige Ricardo Pereira ontpopte zich met twee treffers tot de beul van Belenenses.

Want hoewel beide teams op 17 april nogmaals tegenover elkaar staan, lijkt het een uitgemaakte zaak dat Belenenses die achterstand op bezoek bij de nummer acht van de Primeira Liga niet meer goed zal maken. In de andere halve finale boekte Benfica eerder al een 2-0 overwinning bij Paços Ferreira. Beide returns vinden plaats op woensdag 17 april.

Zodoende dreigt een voortzetting van het bekersprookje en een eventueel Europees avontuur als verliezend bekerfinalist voor Van der Gaag uit te blijven. De voorsprong in de Segunda Liga is met 22 punten overweldigend, waardoor het kampioenschap – en dus promotie naar het hoogste niveau – hem in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer niet meer kan ontgaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen