Van der Gaag blij met 'absolute topclub' Ajax

Reacties

Mitchell van der Gaag gaat aan de slag als trainer van Jong Ajax. Hij tekent als opvolger van Michael Reiziger voor twee jaar in Amsterdam.

Van der Gaag blij met 'absolute topclub' Ajax

De in Portugal woonachtige Van der Gaag toont zich uitermate gelukkig met zijn nieuwe baan. 'Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging', zegt hij op de clubwebsite. 'Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Hier in Portugal is dat ook niemand ontgaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie.'

Volgens directeur Marc Overmars, die na het doorschuiven van Reiziger op zoek was naar een nieuwe trainer van Jong Ajax, heeft Van der Gaag de kwaliteiten die gewenst zijn. 'Met Mitchell hebben wij een trainer gevonden die goed sturing kan geven aan ons beloftenelftal. De laatste drie jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan. Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie.

De afgelopen periode meldden verschillende binnen- en buitenlandse clubs zich voor de 47-jarige Van der Gaag, die na zijn vertrek bij NAC zonder club zat. Een terugkeer naar Nederland leek Van der Gaag uit te sluiten, maar de door Ajax geboden kans om in de keuken van een topclub te kunnen kijken en werken, heeft hem op andere gedachten gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.