Van den Herik toch geen bondsvoorzitter KNVB: drie kandidaten vooralsnog

Reacties

Jorien van den Herik (80) heeft zich nog niet kandidaat gesteld voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB en gaat dat ook niet meer doen. Hoewel hij nog twee dagen de tijd heeft, meldt hij zich niet meer aan.

Van den Herik toch geen bondsvoorzitter KNVB: drie kandidaten vooralsnog
© Pro Shots

Jeanet van der Laan en Hans Nijland zijn wel door het vereiste aantal bondsafgevaardigden kandidaat gesteld voor de deadline van 28 april en maken dus wel kans om de opvolger te worden van Just Spee, die vanwege gezondheidsredenen aftreedt als bondsvoorzitter. Van den Herik staat niet op die lijst en komt daar ook niet op te staan, zo liet hij zelf weten.

'Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is te veel werk', legde Van den Herik zijn besluit uit in het Algemeen Dagblad. Om mee te mogen doen aan de verkiezingen, moeten kandidaten minimaal tien voorkeurstemmen binnenhalen van clubs uit het prof- of het amateurvoetbal. Dat is bij Van der Laan en Nijland dus het geval.

Vanuit de selectiecommissie van de KNVB was Frank Paauw unaniem voorgedragen, maar de korpschef van de Amsterdamse politie heeft dus in elk geval twee concurrenten tijdens de voorjaarsbondsvergadering komende maandag op de KNVB Campus in Zeist. Bovendien was er vanuit bepaalde hoeken veel kritiek op zijn mogelijke aanstelling, omdat hij in zijn functie een band heeft met Ajax.

Spee legde zijn taken bij de bond neer om gezondheidsredenen, het is de bedoeling dat zijn vervanger hem per 1 juni 2024 opvolgt. Tot die tijd wordt het takenpakket van Spee waargenomen door Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.