Van den Brom waakt tegen PSV voor herhaling Ajax-fiasco

Reacties

AZ en wedstrijden tegen de traditionele topclubs, het is geen succesvol huwelijk. Zaterdag krijgen de Alkmaarders de kans om daar op bezoek bij PSV verandering in te brengen. Trainer John van den Brom voelt zelfs revanchegevoelens.

Van den Brom waakt tegen PSV voor herhaling Ajax-fiasco

Die gevoelens zijn niet specifiek gericht richting PSV, maar vooral afkomstig uit de wedstrijd Ajax - AZ eerder dit seizoen. De Amsterdammers liepen met twee vingers in de neus over AZ heen en lieten de teller pas stoppen bij 5-0. Van den Brom krijgt nog hoofdpijn als hij terugdenkt aan dat duel.

'Ik vind het belangrijk dat wij heel gedisciplineerd spelen. Want wat ons uit tegen Ajax gebeurde, kan écht niet. Dat was vernederend en past niet bij een club als AZ. Ik wil zien dat de jongens echt als een collectief spelen. Samen dus. Dan komen onze kwaliteiten naar boven en zijn we écht een goede ploeg. Dat bewustzijn moet er zijn. Geloof in jezelf hebben, dáár gaat het om', benadrukt Van den Brom op de clubwebsite.

De coach beseft als geen ander dat PSV tegen AZ de torenhoge favoriet is. 'Zij zijn in hun stadion bezig aan een ijzersterke reeks met een goed doelsaldo. Dat ziet iedereen.' Van den Brom gaf verder aan dat Stijn Wuytens na de winterstop weer aansluit bij het eerste. De Belg zit in de laatste fase van zijn herstel. Myron Boadu mag in januari de veldtraining hervatten, maar heeft nog wat langer nodig om weer helemaal fit te worden.

Verder is de selectie van Van den Brom fit. De coach lijkt niet te gaan verrassen wat betreft zijn opstelling. 'Dit wordt onze laatste in een serie van drie duels in een week. Daarin kan ik dezelfde jongens gebruiken als afgelopen week. Door de gunstige tussenstand konden we dinsdag tijdens AZ - PEC al anticiperen op zaterdag. We hebben Calvin Stengs en Ron Vlaar dus tijdig rust kunnen geven.'

PSV kan borst natmaken, traditioneel lastige opgave Ajax

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.