Van den Brom spreekt met Midtsjø over transfer naar AZ

Reacties

AZ hoopt zich op korte termijn te versterken met Fredrik Midtsjø. Trainer John van den Brom is woensdagavond aandachtig toeschouwer als de 23-jarige middenvelder in actie komt tegen Celtic.

Van den Brom spreekt met Midtsjø over transfer naar AZ

Midtsjø, die goed bevriend is met AZ-rechtsback Jonas Svensson, wil zelf graag naar Alkmaar komen, maar AZ en Rosenborg moeten er financieel nog uit komen. 'We volgen Fredrik al een jaar of zes en zeker de laatste paar jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld', vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts.

'Het is een dynamische middenvelder, die goed in balbezit is, maar ook in de omschakeling. Een type middenvelder dat we met onze nieuwe speelwijze goed kunnen gebruiken.' Van den Brom reist woensdag bovendien af naar Noorwegen om Midtsjø live te zien spelen tegen Celtic in de derde voorronde van de Champions League. De AZ-trainer zal de Noorse middenvelder dan ook spreken.

Midtsjø doorliep alle jeugdelftallen van Noorwegen en maakte in maart zijn debuut in het nationale elftal tegen Estland. De Noor kan de derde zomeraanwinst voor AZ worden. Eerder versterkten de Alkmaarders zich al met Marco Bizot en Marko Vejinovic.

Lees op VI PRO meer over de nieuwe speelstijl van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.