Van den Brom razendsnel weer vertrokken uit Saudi-Arabië

Reacties

John van den Brom is een maand na zijn debuut als hoofdtrainer van Al-Taawoun alweer vertrokken uit Saudi-Arabië. De club meldt op de officiële website dat de samenwerking is beëindigd.

Van den Brom razendsnel weer vertrokken uit Saudi-Arabië
© Pro Shots

Van den Brom werd eind maart aangesteld bij Al-Taawoun en nam Denny Landzaat met zich mee als assistent. Het vertrek van de voormalig middenvelder bij Willem II zorgde nog voor behoorlijk wat ophef. In het korte bericht dat Al-Taawoun heeft uitgebracht staat niet of ook Landzaat zijn baan is verloren; er wordt enkel gemeld dat Van den Brom niet langer de hoofdtrainer is.

Van den Brom stond in totaal bij zeven wedstrijden langs de lijn bij Al-Taawoun. Hij startte op 7 april met een 1-2 zege op Al-Duhail SC, in de groepsfase van de AFC Champions League, en versloeg later in de poule ook Sepahan (3-0). De overige vier groepswedstrijden (de poule werd in april in zijn geheel afgewerkt) eindigden in drie nederlagen en een remise. Zeven punten in totaal bleek niet voldoende om de knock-outfase te bereiken.

Afgelopen donderdag coachte Van den Brom zijn eerste competitiewedstrijd en dit duel werd met liefst 0-4 verloren van Al-Ettifaq. De technische leiding van Al-Taawoun had na deze volgende tegenvaller wel weer genoeg gezien van Van den Brom en heeft de Nederlander bedankt voor bewezen diensten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.