Van den Brom ontevreden en 'zure smaak' voor Van Rhijn

FC Groningen-trainer Ernest Faber was zondagmiddag opgelucht na het gelijkspel tegen AZ (1-1). John van den Brom, oefenmeester van de tegenstander, baalde juist als een stekker na de puntendeling.

Op slag van rust pakte AZ, dat de eerste helft domineerde, de voorsprong via een fraaie pegel van Alireza Jahanbakhsh. Na de thee ging het al snel mis, want Mimoun Mahi mocht namens de thuisploeg aanleggen voor een strafschop en deed dit feilloos.

Faber wist niet wat hij zag in de eerste 45 minuten. 'In de eerste helft liepen we vooral achteruit. We hebben eigenlijk geen kansen gehad. In de tweede helft zag het er al een stuk beter uit', vertelde de oefenmeester van de Groningers, die opgelucht was dat het 'slechts' 0-1 stond bij rust. 'Dan zit het een keertje mee. De eerste helft was duidelijk voor AZ, de tweede helft kwamen we goed terug. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met een punt.'

Van den Brom
Van den Brom was, ondanks het overwicht en de treffer, ook niet te spreken over de de eerste 45 minuten. 'Ik ben zeker ontevreden over de eerste helft. We kregen zoveel uitgespeelde kansen en die hebben we niet benut. Dan scoren we toch, waardoor je met 0-1 de rust in gaat. Dat was verdiend.' Na de hervatting toonde zijn ploeg echter een heel ander gezicht.

'We kwamen zo slap uit de kleedkamer, dat we in tien minuten tijd de overige tachtig hebben verpest. Dat breekt ons op. Niet alleen het missen van de kansen, maar ook die slechte tien minuten. Ik sta hier toch met een kater', zo vertelde de oefenmeester aan FOX Sports.

Debuut Van Rhijn
Bij AZ maakte Ricardo van Rhijn zijn debuut voor het eerste elftal van de Alkmaarders. De verdediger viel in de 78ste minuut in. 'Voor mij persoonlijk een mooi moment, want het was een lange weg. Hier heb ik de afgelopen weken hard voor gewerkt. Maar het heeft wel een zure smaak zo na de 1-1.'