Aanvalsmachine AZ hapert ook tegen FC Groningen

Reacties

FC Groningen en AZ hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Het duel der middenmoters eindigde in 1-1.

Aanvalsmachine AZ hapert ook tegen FC Groningen

FC Groningen presteert dit seizoen zeer wisselvallig, hetgeen een logische plaats in de middenmoot tot gevolg heeft. De noorderlingen hadden aan de aftrap acht punten, vier minder dan AZ. De Alkmaarders verloren hun laatste twee wedstrijden voor de interlandperiode, tegen Excelsior (0-2) en Feyenoord (0-4).

De bezoekers zaten duidelijk niet met de nederlagen in hun maag, want vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van trainer John van den Brom oppermachtig. Al na vier minuten had Guus Til de openingstreffer op zijn schoen, maar de negentienjarige middenvelder had zijn vizier niet op scherp. Vervolgens namen ook Joris van Overeem en Wout Weghorst het Groningse doel onder vuur. Til kreeg na twintig minuten nog een aardige kans, maar zijn kopbal belandde in de handen van doelman Sergio Padt, die het erg druk had.

De doelman van de noorderlingen groeide uit tot een enorme sta-in-de-weg voor de Alkmaarders, want ook een hard schot van opnieuw Til werd op katachtige wijze uit het doel getikt door de sluitpost. Vlak voor de rust moest Padt dan toch het hoofd buigen, doordat een fraaie halve volley van Alireza Jahanbakhsh van buiten de zestien via de binnenkant van de paal in het doel belandde: 0-1 voor AZ. Door de treffer evenaarde de ploeg een clubrecord afkomstig uit de periode 2004/05, waarin in zestien achtereenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie minimaal één keer werd gescoord.

De tweede helft kende een heel ander gezicht. De Groningers gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al binnen tien minuten. Stijn Wuytens ging in de fout tegen Ritsu Doan en Björn Kuipers wees naar de stip. Mimoun Mahi ging achter de bal staan en maakte geen fout, al kreeg AZ-doelman Marco Bizot nog wel een hand tegen zijn inzet.

Doan dacht in de slotfase vervolgens de winnende te maken voor Groningen, maar de goal van de Japanner werd afgekeurd vanwege een overtreding die Mahi eerder maakte op een AZ-verdediger. Het bleef daardoor bij een remise in het Noordlease Stadion. AZ, dat ondanks twintig doelpogingen niet voor een tweede keer tot scoren kwam, blijft daardoor hangen in de middenmoot. De Alkmaarders staan nu zevende, Groningen komt op een gedeelde elfde plaats.

'Het wordt tijd dat Faber naar een vaste speelwijze toewerkt bij FC Groningen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.