Van den Brom mag na rampzalige weken eindelijk juichen

Na enkele teleurstellende weken mag John van den Brom eindelijk juichen. Het Lech Poznan van de Nederlandse trainer nam donderdagavond een voorschot op het bereiken van de derde voorronde van de Conference League. Dinamo Batumi, de kampioen van Georgië, leverde geen serieuze tegenstand: 5-0.

De ruime overwinning vormt een grote opsteker voor Van den Brom, na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. In de eerste voorronde van de Champions League volgde na een 1-0 zege een 5-1 nederlaag tegen Qarabag, waardoor Lech Poznan verder moest in de tweede Conference League-voorronde. In de strijd om de Poolse Supercup bleek Raków Czestochowa met 0-2 te sterk en tot overmaat van ramp verloor Lech Poznan in de seizoensouverture van de Ekstraklasa met diezelfde cijfers van Stal Mielec.

De druk op Van den Brom is dus al meteen groot, maar Dinamo Batumi bleek het juiste medicijn. Met een verwoestend afstandsschot vanaf een meter of dertig zorgde Michal Skoras na negen minuten voor de 1-0; João Amaral maakte er halverwege de eerste helft 2-0 van met een inzet net buiten het zestienmetergebied. Skoras liet één-op-één met doelman Lazare Kupatadze een gigantische kans op de 3-0 liggen, maar trof met een van richting veranderd schot toch doel in minuut 33.

In de tweede helft breidde Lech Poznan de marge nog verder uit. Na een scherpe steekpass bleef Kristoffer Velde oog in oog met de Georgische doelman koelbloedig en vlak voor tijd tilde Mikael Ishak de score naar 5-0. Het lijkt voor Van den Brom en de zijnen dus een formaliteit om de derde voorronde te bereiken. Uit de loting van maandag bleek al dat Víkingur Reykjavík of The New Saints de tegenstander zal zijn. Het eerste duel tussen die twee ploegen begint donderdagavond om 21.30 uur.