Van den Brom herenigd met verdediger Leeuwin

AGOVV Apeldoorn raakt aanvoerder Ramon Leeuwin kwijt aan ADO Den Haag. Trainer John van den Brom kwam afgelopen zomer zelf over van de club uit de Jupiler League en is erg gecharmeerd van de middenvelder.

Van den Brom herenigd met verdediger Leeuwin

De 22-jarige vleugelverdediger speelde in de laatste twee seizoenen 68 wedstrijden voor AGOVV, waarin hij drie keer trefzeker was. Leeuwin voetbalde vóór zijn periode in Apeldoorn voor de amateurclubs FC Omniworld en SV Almere. Vervolgens vond hij onderdak bij FC Utrecht. De Eerstedivisionist maakte woensdag melding van de transfer.

AGOVV gaf al eerder aan mee te willen werken aan een vertrek van Leeuwin. 'We hopen de gesprekken deze week te kunnen afronden', vertelde commissaris Mark van der Kallen namens ADO al aan Voetbal International vooruitlopend op een akkoord.

De Hagenaars hopen voor het verstrijken van de transferdeadline naast Leeuwin nog een middenvelder vast te leggen. Een van de kandidaten is de clubloze Edwin Linssen (29), die vorige week een proefperiode afwerkte in de residentie.

Woensdag beslist ADO of het de Limburger een contract aanbiedt. 'We moeten intern nog overleggen of Linssen een directe versterking is voor ons. Daarnaast spraken de genoemde financiële condities ons niet zo aan.'

Linssen is een van de spelers op een lijstje met middenvelders. 'Daar staan tien namen op. De komende dagen bepalen we bij wie we de prioriteiten gaan leggen', zegt Van der Kallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen