Van den Brom getergd voor play-offs met AZ: 'Iedereen schrijft ons af'

Reacties

John van den Brom kijkt met veel vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal tegen FC Groningen. De coach voelt dat hij met AZ iets te bewijzen heeft.

Van den Brom getergd voor play-offs met AZ: 'Iedereen schrijft ons af'

'Iedereen schrijft ons af, omdat ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen graag het tegendeel bewijzen. Ik heb zin in de play-offs', aldus Van den Brom op de clubsite in aanloop naar het treffen van woensdag in Groningen (aftrap 20.45 uur).

De Alkmaarders verzuimden zich op 30 april rechtstreeks te plaatsen voor de Europa League door de KNVB-bekerfinale tegen Vitesse met 2-0 te verliezen. AZ is als nummer zes nu overgeleverd aan de play-offs, waarin het eerst FC Groningen van zich af moet schudden. Vervolgens speelt de subtopper tegen FC Utrecht of SC Heerenveen.

Van den Brom beseft dat er veel op het spel staat voor AZ, dat dit seizoen strandde in de zestiende finale van de Europa League. 'Het is de laatste kans op Europees voetbal. Dat was vooraf het doel en dat blijft het. Zowel sportief als financieel staat er wat op het spel.'

AZ moet het woensdagavond in het Noordlease Stadion stellen zonder Rens van Eijden. Van den Brom, die zijn opstelling nog niet wilde prijsgeven, merkt niet alleen bij Van Eijden dat het lange seizoen zijn weerslag heeft op zijn ploeg. 'We hebben al meer dan vijftig wedstrijden gespeeld, dus dan zit er natuurlijk vermoeidheid in mijn elftal. De jongens moeten zelf de arbeid-rust-verhouding in de gaten houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.