Van den Brom gaat in op vreemd moment van instappen

Reacties

John van den Brom heeft vrijdag weer kennisgemaakt met de Belgische pers. De kersverse coach van RC Genk schoof aan voor zijn eerste persconferentie richting het duel met Excel Moeskroen. Tijdens dat persmoment ging het onder andere over de bijzondere timing van zijn terugkeer in België.

Van den Brom gaat in op vreemd moment van instappen
© Pro Shots
Genk
Genk
4 - 1
Royal Excel Moeskroen
Royal Excel Moeskroen

'Als je ergens als coach middenin het seizoen binnenkomt, dan is dat meestal omdat het heel slecht gaat', beseft Van den Brom. 'En omdat de vorige coach is ontslagen. Hier is het precies omgekeerd. Het elftal staat er én ze boeken resultaten, ik ben gewoon blij dat ik hier onderdeel van mag zijn.' Genk is na twaalf wedstrijden de nummer drie van België, de achterstand op de huidige koploper Club Brugge bedraagt slechts een punt.

De voorbereiding van Van den Brom was ideaal, door de interlandperiode kreeg hij lang de tijd om te wennen aan zijn nieuwe werkomgeving. 'Ik sta te popelen om te beginnen. De interlandbreak is voor mij heel goed geweest. Ik heb alle tijd gekregen om iedereen binnen deze club goed te leren kennen. Mijn eerste indrukken zijn meteen bevestigd, ik voel me hier meteen thuis.'

Ook de eerste tegenstander voor Van den Brom is gunstig: Moeskroen staat onderaan en won dit seizoen nog geen enkele keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.