Van den Brom en Bizot niet op dezelfde golflengte over tegengoal

AZ deed zichzelf met het 1-1 gelijkspel bij De Graafschap tekort. Trainer John van den Brom had zijn bedenkingen bij de gelijkmaker.

AZ was hard op weg naar de overwinning op De Vijverberg, waar Guus Til met zijn treffer in de 52ste minuut de beoogde matchwinner was. In de laatste minuut ging het mis voor de Alkmaarse gasten. Een poging van Daryl van Mieghem bracht doelman Marco Bizot in de problemen. Via de paal en de hand van de doelman verdween de bal in het AZ-doel.

Bizot was zich van geen kwaad bewust. 'Wat moet je meer doen dat dit?', reageerde de AZ-doelman bij FOX Sports na het terugzien van de beelden van de late gelijkmaker. 'Ik ga volle bak naar de hoek in, de bal komt op de paal en valt daarna ongelukkig op mijn hand. De kans is een op duizend dat die zo gelukkig ingaat.'

Trainer Van den Brom zag het anders: 'Ik vond hem houdbaar, het was niet eens een schot op doel en zo'n langzame bal. Ik denk dat hij 'm had moeten hebben, maar keepers denken vaak anders…'

De gelijkmaker voelde extra zuur aan omdat AZ de wedstrijd controleerde. 'Natuurlijk ben ik hier doodziek van', aldus Van den Brom. 'De Graafschap had weinig tot geen kansen gehad, dan reken je je misschien wel rijk. Alleen zijn we één momentje niet bij de les en verlies je hier onnodig punten.'