Van den Brom belandt in achtbaan en wordt ondanks zege uitgefloten in Polen

John van den Brom heeft het nog niet makkelijk in Polen. De trainer van Lech Poznan won in de voorronde van de Conference League na verlenging (4-1), maar het spel kon de Poolse achterban niet bekoren. Het leverde hem veel kritiek op.

Lech Poznan
Lech Poznan
nv
4 - 1
Víkingur Reykjavík

'Het was een enorm spannende avond', blikte Van den Brom na afloop opgelucht terug op de overwinning op Vikingur Reykjavik. De druk was er in ieder geval voor even af. 'Een spannende wedstrijd. Een echte achtbaan. We hadden zoveel kansen om deze wedstrijd af te sluiten: 21! Het is echt veel.'

Van den Brom moest echter tot de verlenging wachten op de verlossing. Onnodig, vond hij zelf. 'Natuurlijk hoeft iedere kans op een doelpunt niet altijd een goal te betekeken. Maar wie deze wedstrijd heeft gezien, weet wat ik bedoel.'

'We hebben te veel fouten gemaakt', bekende Van den Brom. Zijn ploeg gaf diep in blessuretijd een zege uit handen, waardoor de extra tijd noodzakelijk was om de beslissing alsnog te forceren. 'De tegenstander voerde één actie uit, toen scoorden ze. Dit is hoe voetbal is. Mentaal was het een hele moeilijke wedstrijd.'

Dat had een reden, want de fans konden het niet vatten dat hun ploeg niet eerder afstand nam van de IJslanders. Fluitconcerten en scheldkanonnades volgden. 'Het is slecht als we behalve tegen de tegenstander ook nog tegen onze eigen fans moeten spelen. Maar het was ons doel om door te gaan. Dat is gelukt.'

Na vijf wedstrijden betekende de zege het einde van een teleurstellende reeks voor Van den Brom in Polen. In de competitie staat de topclub met slechts één punt uit drie wedstrijden voorlaatste.