Van den Boomen zet met 'volgende masterclass' jubileumduel luister bij

Reacties

Branco van den Boomen blijft indruk maken in de Ligue 1. De 27-jarige middenvelder van Toulouse schaarde zich in de midweekse speelronde bij de uitblinkers.

Van den Boomen zet met 'volgende masterclass' jubileumduel luister bij
© Pro Shots
Auxerre
Auxerre
0 - 5
Toulouse
Toulouse

Van den Boomen droeg woensdag met een treffer en een assist bij aan het succes tegen Auxerre, dat dankzij de Nederlandse inbreng (ook Thijs Dallinga scoorde) kansloos was tegen Toulouse. 'Branco van den Boomen viert zijn honderdste zoals het hoort!', jubelde het plaatselijke La Dépêche du Midi. 'Volgende masterclass', was de Ligue 1 ook vol lof over de middenvelder, die net als Lionel Messi het elftal van de Week van L'Equipe haalde.

Voor Van den Boomen was het sowieso een bijzonder duel. Sinds zijn verhuizing naar Frankrijk in 2020 heeft hij inmiddels honderd duels voor Les Violets gespeeld met indrukwekkende statistieken; twintig goals en 38 assists.

Auxerre is een van zijn favoriete tegenstanders, zo bleek woensdag weer. De vijf duels met AJA leverden hem vier doelpunten en drie assists op. Woensdag benutte hij zijn negende strafschop in Franse dienst. Geen enkele keer faalde hij vanaf elf meter.

Van den Boomen heeft er een hekel aan zichzelf te verkopen. ‘Dat mogen anderen doen’, zei hij bescheiden toen VI op bezoek kwam in Toulouse. Hij laat zijn voeten spreken, de cijfers spreken voor zich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.