Van den Berg verrast door ophef over 'iets onschuldigs'

Reacties

Het ging na afloop niet alleen over het beroerde spel van SC Heerenveen, dat mede aan de fikse 5-2 nederlaag tegen Ajax ten grondslag lag. Ook aanvoerder Joey van den Berg was onderwerp van gesprek en dan met name een obsceen gebaar van hem in de warming-up.

Van den Berg verrast door ophef over 'iets onschuldigs'

De 29-jarige middenvelder stak zijn middelvinger op tijdens een oefening als opwarmertje voor het duel met de Ajacieden en dat werd vastgelegd door een camera van FOX Sports. Gertjan Verbeek, analyticus voor dat tv-kanaal, vond dat niet toelaatbaar. 'Van den Berg is met heel andere dingen bezig dan voetbal. Dat zie je terug in het veld', sneerde hij in de rust van het duel, toen de Amsterdammers al een 3-0 voorsprong hadden.

'Hij loopt zich druk te maken, loopt zich te ergeren. Maar hij moet zich bezighouden met het organiseren van zijn verdediging en moet goede ballen spelen. Daar wordt hij voor betaald. De Joey van den Berg die we in de eerste helft hebben gezien is een blok aan je been.' De aanvoerder van de Friezen begreep zelf niets van de ophef die er ook op social media over het gebaar was ontstaan. 'Het schijnt dat ik mijn middelvinger heb opgestoken naar het Ajax-publiek, maar dat was naar Diederik (Boer, red.)', verklaarde Van den Berg, die nog met de huidige reservedoelman van Ajax samenspeelde bij PEC Zwolle.

Misleiden
'Wij kennen elkaar. Vorig jaar deed hij het, nu doe ik het. Maar dat is iets onschuldigs', meende de middenvelder, die door trainer Foppe de Haan de laatste weken in het centrum van de verdediging wordt geposteerd. 'Vandaag was het niet goed', betrok hij het gesprek weer op voetbal-gerelateerde zaken. 'Je spreekt dingen met elkaar af, dat je scherp moet zijn, maar we laten ons misleiden en lopen uit onze positie. Dan weet je dat Ajax goed genoeg is om het los te spelen en kom je niet meer onder de druk vandaan.'

Hoewel hij ontkende dat het obscene gebaar gericht was naar het Ajax-publiek, erkende Van den Berg - die in de rust achterbleef in de kleedkamer met een lichte liesblessure - dat er na de derde tegentreffer wel wat emoties naar boven kwamen. 'Ik ben wel gevoelig voor het verloop van een wedstrijd, ja. Ik had na de 3-0 wel zoiets van: het moet geen 5-0 of 6-0 worden vandaag. Af en toe moet er iemand onder de zoden geschopt worden. Dat hebben we nog wel gedaan, maar dat was uiteindelijk om de schade beperken. Het liefst wil je het daar niet over hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.