Van den Berg redt Oranje Onder-19 bij begin cruciale kwalificatieronde

Reacties

Oranje Onder-19 is woensdag met een overwinning begonnen aan de eliteronde voor een ticket voor het EK. De formatie van bondscoach Maarten Stekelenburg won met 2-1 van Wales en moet de komende dagen ook Slovenië en Spanje onder zich houden om plaatsing voor het eindtoernooi te behalen.

Van den Berg redt Oranje Onder-19 bij begin cruciale kwalificatieronde

Stekelenburg koos voor bekende namen. Zo stond FC Emmen-keeper Kjell Scherpen onder de lat en PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg achterin. Ludovit Reis (FC Groningen), Orkun Kökcü (Feyenoord) en Ryan Gravenberch (Ajax) vormden het middenveld. Voorin was plaats voor Mohamed Ihattaren van PSV en Chelsea-spelers Daishawn Redan en Juan Castillo.

Laatstgenoemde opende halverwege de eerste helft de score voor Nederland. De negentienjarige voormalig Ajacied kreeg de bal van Kökcü en haalde net buiten het strafschopgebied met succes uit: 1-0. De voorsprong was terecht, maar na rust kreeg Wales steeds meer te vertellen. Aan de andere kant raakte Castillo nog de paal na een goede actie en kreeg Redan een kans op aangeven van Kökcü.

Uiteindelijk was het toch Wales dat scoorde. In de extra tijd werkte Christian Norton de bal binnen. Zo leek Nederland gelijk te gaan spelen, maar dankzij Van den Berg werd het toch nog 2-1. De verdediger van PEC kopte raak op aangeven van invaller Joshua Zirkzee.

Opstelling Oranje Onder-19: Scherpen; Geertruida (83' Timber), Van den Berg, Botman, Bakker; Reis, Kökcü, Gravenberch (70' Burger); Ihattaren (70' Romeny), Redan (83' Zirkzee), Castillo.

Oranje Onder-17 - Noord-Ierland Onder-17 5-0
Oranje Onder-17 is uitstekend begonnen aan de eliteronde door met 5-0 te winnen van Noord-Ierland Onder-17. De formatie van bondscoach Peter van der Veen werd wel in het zadel geholpen door Darragh Burns, die na iets meer dan een kwartier al een rode kaart kreeg. Nederland sloeg voor rust twee keer toe. Brian Brobbey en Ian Maatsen scoorden.

In de tweede helft ging Oranje rustig verder tegen het tiental uit Noord-Ierland. Naci Ünüvar tekende na een klein uur voor 3-0 op aangeven van Steven van der Sloot. Ruim tien minuten daarna maakte Brobbey zijn tweede goal van de avond. Het slotakkoord was aan invaller Dirk Proper, die voor 5-0 zorgde.

Opstelling Oranje Onder-17: Raatsie; Van der Sloot (62' Allouch), Hoever, Rensch (46' Van Ottele), Salah-Eddine; Taylor, Taabouni (62' Proper), Maatsen; Hansen, Brobbey (79' Daniels), Ünüvar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.