Van den Berg imponeert in Preston: 'Daarom heeft Liverpool hem gehaald'

Reacties

Sepp van den Berg krijgt woensdag een mooi podium geboden om te onderstrepen hoe sterk hij zich ontwikkeld heeft bij Preston North End. Een cameraploeg van Liverpool zocht hem op, op weg naar het weerzien in het League Cup-toernooi.

Van den Berg imponeert in Preston: 'Daarom heeft Liverpool hem gehaald'
© Pro Shots
Preston North End
Preston North End
0 - 2
Liverpool
Liverpool

The Reds gaan woensdag op bezoek bij Preston, dat negentiende staat in het Championship, met een achterstand van slechts zes punten op nummer vijf Luton Town. Het geeft aan hoe klein de verschillen zijn op het tweede niveau in Engeland. Van den Berg speelde er dit jaar alweer veertien wedstrijden. De negentienjarige verdediger krijgt in het komende bekerduel de kans om indruk te maken op de technische staf van Liverpool. Assistent-manager Pepijn Lijnders legde uit dat er vanuit Liverpool geen moment getwijfeld is om Van den Berg toestemming te geven om in actie te komen tegen zijn werkgever. De confrontatie met zijn oude ploeggenoten is juist goed voor de ontwikkeling van het voormalige talent van PEC Zwolle, vertelde Lijnders.

Met die ontwikkeling van Van den Berg gaat het bij Preston al erg goed, vindt manager Frankie McAvoy. 'Hij is een fantastische knul die leergierig is, voor mij als coach kan het dan niet beter. Hij staat met beide voeten op de grond en doet het goed bij ons. We gebruiken hem meestal als wingback op rechts, maar af en toe ook als centrumverdediger. Hij wordt beter aan de bal, stoomt vaker op, is goed in de één-tegen-één. Sepp ontwikkelt zich erg goed', aldus de Schot in het item van Liverpool.

Van den Berg vertelt bewust voor een lange periode in het Championship te hebben gekozen. In de tweede helft van vorig seizoen speelde hij ook al op huurbasis bij Preston. Van den Berg: 'Het is een zware competitie, erg zwaar. Erg fysiek, het tempo is hoog en het spel gaat telkens van kant naar kant. Ik denk dat ik dit als speler ook nodig heb. Het is zwaar, maar ik geniet van iedere wedstrijd. Ik wil me hier blijven verbeteren en dan in de zomer terugkeren naar Liverpool. Daar moet ik dan laten zien wat ik kan. Hopelijk kan ik een plek in de selectie verdienen.'

Ploeggenoot Joe Rafferty is positief over de toekomst van de jongeling. De 26-jarige Ier denkt dat Van den Berg de kwaliteiten heeft om te slagen op het hoogste niveau: 'Hij is een topjongen en hij trekt ook buiten het voetbal met zijn ploeggenoten op. Fysiek is hij een beest, hij heeft fysiek eigenlijk alles: snel, groot en sterk. Technisch is hij ook nog eens goed. Daarom heeft Liverpool hem gehaald. Hij heeft volgens mij alle kwaliteiten om daar te slagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.