Liverpool geeft Van den Berg toestemming: 'Als kok moet je veel in de keuken zijn'

Reacties

Sepp van den Berg krijgt de mogelijkheid om woensdagavond tegen zijn werkgever uit te komen in de strijd om de League Cup. De Nederlandse verdediger is door Liverpool verhuurd aan Preston North End en heeft van Liverpool toestemming gekregen om in actie te komen.

Liverpool geeft Van den Berg toestemming: 'Als kok moet je veel in de keuken zijn'
© Pro Shots
Preston North End
Preston North End
0 - 2
Liverpool
Liverpool

In Engeland is het opgenomen in de reglementen dat huurspelers niet tegen hun eigenlijke werkgever mogen spelen in de Premier League, maar in de bekertoernooien is die regelgeving wat soepeler. Van den Berg speelt sinds begin 2021 voor de club uit het Championship, zijn verhuurperiode werd afgelopen zomer met een seizoen verlengd.

Het toeval bestaat dat Preston North End en Liverpool aan elkaar gekoppeld zijn in de achtste finale van het League Cup-toernooi. De Premier League-club heeft er geen moment aan getwijfeld om Preston North End en Van den Berg toestemming te geven.

Assistent-manager Pepijn Lijnders, die vaker de persconferenties van Liverpool bijwoont, gaf uitleg over de situatie. 'Natuurlijk moet hij spelen. Als je kok wilt worden, moet je veel tijd doorbrengen in de keuken. Wat zou onze boodschap zijn als we spelers verhuren om mooie wedstrijden te laten spelen en ze vervolgens niet laten spelen als er een mooie wedstrijd komt?'

Lijnders is blij met de ontwikkeling van Van den Berg, die sinds zijn vertrek bij PEC Zwolle in 2019 nog geen minuten maakte in de Premier League. 'Dit is precies wat hij nodig heeft. Een jonge verdediger die moet vechten in het Championship. Als je in die competitie hebt gespeeld, ben je klaar voor veel situaties. We kunnen niet wachten om hem volgend jaar in de voorbereiding te zien.'

Voor Liverpool wordt woensdag de tweede wedstrijd in de strijd om de League Cup, in de vorige ronde werd Premier League-hekkensluiter Norwich City uitgeschakeld. Preston North End overleefde al drie rondes, er werd gewonnen van Mansfield Town, Morecambe FC en Cheltenham Town. In de competitie staat Preston North End dicht bij de degradatiezone, Liverpool staat tweede in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.