Van den Berg bezorgt Stam kopzorgen, zege Newcastle

Reacties

Newcastle United heeft in het Championship een nipte zege geboekt op Bristol City. Joey van den Berg beleefde een beroerde middag bij Reading, dat desondanks een punt pakte.

Van den Berg bezorgt Stam kopzorgen, zege Newcastle

Bristol City - Newcastle United 0-1
Met Vurnon Anita als enige Nederlandse basisspeler boekte degradant Newcastle United zijn tweede zege van het seizoen. Dwight Gayle maakte met zijn vierde goal van de jaargang het verschil. De spits knalde raak op aangeven van Mohamed Diamé. Met zes punten uit vier duels staan The Magpies bovenin de middenmoot.

Daryl Janmaat ontbrak in de selectie van Newcastle. De international wordt in verband gebracht met een vertrek. Tim Krul is nog altijd geblesseerd, terwijl Siem de Jong hard op weg is naar PSV.

Reading - Brighton & Hove Albion 2-2
Het door Jaap Stam getrainde Reading begon met Roy Beerens en Joey van den Berg als basiskrachten aan de thuiswedstrijd tegen Brighton. Van den Berg kende een zeer beroerde middag. Hij kopte in de achtste minuut in eigen doel en werd vlak voor tijd met twee gele kaarten op zak van het veld gestuurd.

Ondanks de strapatsen van de ex-speler van SC Heerenveen hield Stam een punt over aan het duel, want namens zijn ploeg scoorden Paul McShane en John Swift. Anthony Knockaert verzorgde de tweede goal van Brighton, dat met acht punten tweede staat. Het Reading van Stam heeft pas vier punten en staat in de kelder van de ranglijst.

Overige uitslagen
Queens Park Rangers - Preston North End 0-3
Blackburn Rovers - Burton Albion 2-2
Birmingham City - Wolverhampton Wanderers 1-3
Huddersfield Town - Barnsley 2-1
Nottingham Forest - Wigan Athletic 4-3
Rotherham United - Brentford 1-0
Fuham - Cardif City 2-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.