Van den Belt gaat als de beste speler van de KKD naar Feyenoord

Reacties

Thomas van den Belt is woensdagavond gekozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder van PEC Zwolle gaf een voor hem bijzonder succesvol seizoen daarmee nog meer glans.

Van den Belt gaat als de beste speler van de KKD naar Feyenoord
© Pro Shots

Van den Belt was in het vrijdag beëindigde seizoen dé grote man bij PEC en verzekerde zich al van een droomtransfer naar Feyenoord. De middenvelder komt daar als beste speler van de KKD binnen. Van den Belt, die met PEC promotie naar de Eredivisie afdwong, ontving woensdag het Gouden Schild.

De concurrenten van Van den Belt waren ploeggenoot Apostolos Vellios, Emil Hansson van Heracles Almelo, Elías Már Ómarsson van NAC Breda en Dylan Vente van Roda JC Kerkrade. De meeste stemmen gingen naar Van den Belt, die zijn prijs kreeg uitgereikt door bondscoach Ronald Koeman.

Ruben van Bommel werd gekozen tot Talent van het Jaar. De achttienjarige aanvaller brak dit seizoen door bij MVV Maastricht, waarmee hij dinsdagavond nog in actie kwam in de play-offs (1-0 nederlaag tegen NAC Breda). Van Bommel maakte vijftien goals in de KKD. Er is vanuit de Eredivisie veel interesse in de zoon van Antwerp-trainer Mark van Bommel.

Naast Van Bommel waren ook Soulyman Allouch (Jong AZ/VVV-Venlo), Younes Taha (PEC Zwolle) en Kian Fitz-Jim (Jong Ajax) genomineerd.

Doelman van het Jaar
Michael Brouwer van Heracles Almelo werd gekozen tot Doelman van het Jaar. Hij hield liefst zestien keer zijn doel schoon en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap van Heracles. Brouwer troefde Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Nordin Bakker (Almere City FC) en Romain Matthys (MVV Maastricht) af.

De prijs voor Trainer van het Jaar ging naar Dick Schreuder:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.