Eredivisie lonkt voor gewilde Van Bommel

Reacties

Terwijl MVV Maastricht vanavond tegen Jong AZ deelname aan de play-offs kan veiligstellen, is één speler al zo goed als zeker van promotie komende zomer. Revelatie Ruben van Bommel (18) weet zich serieus gevolgd door een groot deel van de Eredivisie.

Eredivisie lonkt voor gewilde Van Bommel
© Pro Shots
Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
MVV Maastricht
MVV Maastricht

AZ, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse en Go Ahead Eagles behoren tot de geïnteresseerde clubs. Ook vanuit onder meer Duitsland en Italië is naar de razendsnelle linksbuiten geïnformeerd. In 28 wedstrijden voor MVV dit seizoen was Van Bommel goed voor dertien goals en vijf assists.

Zijn club zet sinds een aantal jaren in op doorstroming van jeugdspelers en wil een verdienmodel maken van de verkoop van spelers. Zeker in dat licht is het talent van de jongste zoon van Mark van Bommel rijkelijk laat erkend. Hij begon het seizoen zonder contract en moest lang genoegen nemen met invalbeurten. Na een paar goede optredens kreeg hij een bescheiden contract aangeboden.

Van Bommel voelde destijds niet al te veel vertrouwen van de club en besloot niet te tekenen. Sindsdien ontwikkelde hij zich stormachtig. MVV kwam uiteindelijk pas met een volwaardig contractvoorstel toen het talent van de aanvaller al was ontdekt door andere clubs.

Van Bommel sloeg de aanbieding af. Hij voetbalt dus nog altijd zonder contract en heeft nu de clubs voor het uitzoeken. De jeugdinternational zelf heeft aangegeven dat hij hoopt dat MVV toch zal meedelen in een transfer, mede als dankbetuiging richting achterban.

Het meest logische scenario volgens betrokken partijen is dat hij een contract tekent met daarin afspraken over een vertrek. Van Bommel zal er normaal gesproken snel gebruik van gaan maken. Een stap naar het buitenland heeft vooralsnog niet zijn voorkeur. Hij wil voor zijn ontwikkeling veel aan spelen toekomen en lijkt af te stevenen op een overgang naar een Eredivisie-club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.