Van de Ven vertelt Spurs-fans wat ze van hem kunnen verwachten

Reacties

Micky van de Ven kan zijn geluk niet op nu hij zijn transfer naar Tottenham Hotspur heeft afgerond. De van VfL Wolfsburg overgekomen verdediger zag zijn nieuwe team zondag van dichtbij in actie en was onder de indruk van wat hij zag.

Van de Ven vertelt Spurs-fans wat ze van hem kunnen verwachten
© Pro Shots

Van de Ven zat op de tribune bij de laatste oefenwedstrijd van Tottenham tegen Shakhtar Donetsk. In eigen huis wonnen de Londenaren met 5-1, mede dankzij vier goals van Harry Kane. De 22-jarige Nederlander was niet alleen onder de indruk van het spel van de begeerde sterspeler van Spurs. 'Ik zag de speelwijze van de nieuwe manager en ik vond het geweldig. Dat aanvallende voetbal is precies wat ik wil. Het zag er geweldig uit en ik zag bij iedere speler terug dat er zoveel kwaliteit in deze selectie zit', zegt de centrumverdediger tegenover het clubkanaal van Spurs.

Onder de van Celtic overgekomen manager Ange Postecoglou gaat de nummer acht van vorig seizoen zeer waarschijnlijk in veruit de meeste wedstrijden met vier verdedigers spelen. Voor Van de Ven lonkt de kans om een duo te gaan vormen met wereldkampioen Cristian Romero, die op het voor de Argentijnen gouden WK in Qatar basisspeler was.

'Iedere keer als ik een speler naar Spurs zag gaan, dacht ik het zou geweldig zijn om ooit naar zo'n club te kunnen gaan. Ik ben zo blij dat ik deel mag uitmaken van de toekomst van Spurs', vertelt Van de Ven. Het aantrekken van hem sluit aan op de veranderingen die Postecoglou wil doorvoeren. Na de periodes met José Mourinho en Antonio Conte wordt verlangd naar attractiviteit. Van de Ven: 'Ik ben vrij groot, maar ik denk dat ik ook behoorlijk snel ben. Dus ik kan ver van het eigen doel spelen, in een aanvallend team en ook tussen de linies. Bovendien ben ik behoorlijk kalm aan de bal. Hopelijk kan ik het team gaan helpen.'

Van de Ven kan zondag officieel debuteren voor Tottenham. Dan begint voor de grootmacht het nieuwe Premier League-seizoen met een uitwedstrijd tegen stadgenoot Brentford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.