Van de Looi verkiest Kluivert boven Gakpo, nog geen Botman

Reacties

Jong Oranje start het EK tegen Roemenië woensdagavond zonder Cody Gakpo en Sven Botman. De twee talenten zaten recent nog in de ziekenboeg en lijken niet in staat drie wedstrijden in zeven dagen te spelen. PSV'er Jordan Teze en Justin Kluivert profiteren.

Van de Looi verkiest Kluivert boven Gakpo, nog geen Botman
© Pro Shots
Roemenië O21
Roemenië O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Lille-verdediger Sven Botman was het grote vraagteken voorafgaand aan dit EK. Afgelopen weekend viel hij in het duel met Nîmes Olympique al na 75 minuten uit. Op maandag meldde de verdediger zich in Zeist voor wat testen, waarna werd besloten hem alsnog mee te nemen naar Boedapest. Trainer Erwin van de Looi kiest centraal achterin echter voor Perr Schuurs (Ajax) en Jordan Teze (PSV).

Op dinsdag gaf de trainer nog aan dat Botman fit genoeg was om te starten. 'Hij kan spelen. Iedereen is fit, alleen moet je wel nadenken over de keuzes die je maakt wanneer je drie wedstrijden in zeven dagen hebt. Volgens mij zit daar een beetje de crux. We gaan er nog eens even goed over nadenken.'

Cody Gakpo was in de EK-kwalificatie goed voor drie doelpunten en een vaste waarde in het elftal van Van de Looi. De aanvaller keerde echter onlangs pas terug bij PSV en lijkt niet in staat om drie wedstrijden in zeven dagen te spelen. Van de Looi kiest daarom voor Noa Lang, Dani de Wit, Justin Kluivert én Myron Boadu als voorste vier.

'Er is wel uitgebreid contact geweest met PSV', vertelde Van de Looi eerder. 'Cody heeft twee halve wedstrijden gespeeld. Hij is een belangrijke speler voor ons geweest en nog steeds. Alleen, drie wedstrijden negentig minuten in zeven dagen, dan begrijpen we allemaal dat het te veel is. Dan ga je toch kijken wat handig is. Daar gaan we keuzes in maken.'

Eerder was al bekend dat Kjell Scherpen het toernooi als eerste doelman zou beginnen. Hij is van de drie aanwezige keepers de speler met het meeste ritme. Op de zijkanten starten Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC) en Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), controlerend op het middenveld staan aanvoerder Teun Koopmeiners (AZ) en Ludovit Reis (VfL Osnabrück).

De opstelling van Jong Oranje tegen het Roemenië van trainer Adrian Mutu: Scherpen; Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker; Koopmeiners, Reis; Lang, De Wit, Kluivert en Boadu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.