Van de Looi onderschat NEC niet: 'Dit elftal voetbalt positief'

Met een thuisduel met hekkensluiter NEC mag FC Groningen niet klagen over de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker. Trainer Erwin van de Looi van de Groningers heeft de Nijmegenaren echter hoog zitten.

Van de Looi onderschat NEC niet: 'Dit elftal voetbalt positief'

Volgens Van de Looi is NEC beter dan de ranglijst doet vermoeden. 'NEC staat onderaan in de competitie, maar voetbalt niet als een ploeg die onderaan staat. He team zet hoog druk en voetbalt op een positieve manier', aldus de trainer van Groningen, die het zonder de geblesseerden Rasmus Lindgren, Nick van der Velden, Nick Bakker en Henk Bos moet stellen. Género Zeefuik is hersteld van een hamstringblessure.

Van de Looi wil dat zijn ploeg het bekertoernooi serieus neemt. 'Ik vind het een mooi toernooi en het is natuurlijk een concrete prijs waar er niet zo veel van zijn. Hoe verder je komt, hoe meer het gaat leven', vervolgt de coach, die denkt dat zijn elftal ver kan komen in het toernooi. 'Ik geloof erin dat we de beker kunnen winnen. Als je donderdag doorkomt, sta je immers al in de kwartfinales.'

Janssen
Groningen en NEC treffen elkaar deze week niet alleen in het bekertoernooi, want zondag ontmoeten beide clubs elkaar in de competitie. Volgens trainer Anton Janssen van de gasten is het ene duel niet belangrijker dan het andere. 'We willen in de beker verder komen en het in de competitie goed doen. Op twee fronten meestrijden moet geen probleem zijn', aldus Janssen.

Janssen heeft er vertrouwen in dat NEC het jaar 2013 ondanks alle sportieve tegenslag op een positieve wijze kan afsluiten. 'De laatste drie wedstrijden hebben we het telkens beter gedaan', vervolgt de oefenmeester, refererend aan de duels met AZ (3-2 zege), FC Utrecht (2-0 nederlaag) en Roda JC (4-3 zege). 'Die duels geven ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn', besluit Janssen, die geen beroep kan doen op Dennis Gentenaar, Victor Pálsson, Marcel Stutter (allen geblesseerd), Jakob Jantscher, Jordy Tatuarima (beiden ziek). Ryan Koolwijk en Alireza Jahanbakhsh keren terug van een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen